Mijn ACNN

Welkom bij ACNN - Academische Controllers Noord-Nederland

ACNN - Academische Controllers Noord-Nederland

Afscheid Prof dr Dirk Swagerman

Korte samenvatting van de bijeenkomst ter ere van het afscheid van Prof dr Dirk Swagerman als hoogleraar Controlling

Op donderdag 29 oktober hebben we met circa 120 mensen afscheid genomen van Prof dr Dirk Swagerman met een mooie bijeenkomst in het Harmoniegebouw te Groningen. Hij wilde nog niet stoppen maar zijn leeftijd geeft hem geen keuze. De avond stond geheel in het teken van Dirk en was geheel door hem georganiseerd zoals we hem kennen. Strak gestuurd met een vleugje chaos. De chaos kwam ook naar voren in de lezing van prof. Eric Bergshoeff die de overeenkomsten en verschillen tussen de schoonheid van controlling en de theoretische natuurkunde behandelde. Dirk zijn eigen rede ging over de rol van de controller in de huidige maatschappij. Een mooie rede die zeer bijtijds was.

Daarnaast hebben we kennis kunnen maken met de nieuwe hoogleraar van de PMCO-opleiding, dr Pieter Jansen. Hij benadrukte dat hij geen nieuwe Dirk is, maar zeker in het werk van Dirk gaat voortzetten. Dat wil zeggen, voortzetting van het goede en de opleiding klaarmaken voor de toekomst.

Naast de sprekers zijn een aantal stellingen behandeld door een forum en werd de avond compleet gemaakt met een muzikaal intermezzo van Theodora Nedyalkova. Zij speelde een stuk van Bach voor Dirk dat hem en de zaal in vervoering bracht.

 

Aan het einde van de avond hebben Bram Nuijen, Paul van der Wijk en Dirk zijn vrouw op een persoonlijke wijze afscheid genomen. Zeker de woorden van zijn vrouw zijn bij de aanwezigen blijven hangen. Het bestuur heeft namens de leden van de Academische Controllerskring Noord-Nederland Dirk bedankt voor wat hij voor ons en de RijksUniversiteit Groningen heeft gedaan. Geheel passend in de wens van Dirk hebben we dan ook een donatie van 250euro gedaan in het fonds Leergeld Groningen.

 

Klaas Groenveld

Siebren de Jong

Johan Vaatstra

Menso Oosting

Klaas Elgersma